Verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van je woning is een actueel onderwerp! In veel gevallen kun je veel besparen op het energieverbruik. Dat is goed voor het milieu en het levert je geld op. Sommige maatregelen kosten weinig, soms moet je eerst investeren.

Die investering verdien je vaak snel weer terug door lagere energielasten. Daarnaast geldt, dat als je je huis duurzamer maakt, je een beter energielabel krijgt. En hoe hoger het energielabel, hoe meer je huis waard is. Volgens onderzoek van TIAS VastgoedLab levert een huis met energielabel A gemiddeld € 19.000,- meer op dan een huis met het niet-zuinige label G. Als je de woning wilt verkopen, gaat dat met energielabel A of B mogelijk een stuk sneller.

Voor de financiering van het verduurzamen van je woning zijn er meerdere mogelijkheden voorhanden. Je kunt financieren met eigen geld, een duurzaamheidslening, een energiebespaar lening, consumptief krediet of door het verhogen van de hypotheek. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies. Kijk daarvoor ook naar de mogelijkheden binnen je eigen gemeente.

De planners van Planners van Waarde hebben ervaring met de mogelijkheden van verduurzaming en de financiering daarvan.

Johan Tonnis - Planners van Waarde

Waarmee kunnen we je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom het verduurzamen van de woning komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken. Je kunt een Planner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Veelgestelde vragen

Er zijn op de markt verschillende duurzaamheidstesten, hiermee kan je achterhalen wat jij kan doen. De meest energieleveranciers hebben zo’n test en geven daarbij ook een indicatie wat de kosten daarvan zijn. Wij kunnen met deze begrote kosten vervolgens kijken op welke wijze het verduurzamen van je woning het beste te financieren is.

Als je investeert in energiebesparende voorzieningen (EBV) mag je een hogere hypotheek afsluiten. Dat geldt ook voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Energiebesparende voorzieningen zijn onder andere isolatie, HR++ glas, een HR cv en zonnepanelen. Je mag dan onder voorwaarden maximaal € 9.000,- extra lenen. Wil je van je huis een ‘nul op de meter-woning’ maken? Dan mag je tot € 25.000,- extra lenen. Meer weten? Neem dan contact op met een van de partners van Planners van Waarde.

Een tweede woning

Er kunnen meerdere redenen zijn om een tweede woning te kopen. Vaak betreft het de aankoop van een recreatiewoning. Maar ook de aankoop van een tweede woning voor verhuur, als investering of voor je kinderen zijn mogelijke redenen.

Een tweede woning

Wonen

Of het nu gaat om de aankoop van je eerste eigen woning, verhuizen naar een volgende woning, verbouwing of aankoop van een beleggingspand, Planners van Waarde regelt de hypotheek zonder zorgen. Vanaf het moment van oriënteren tot en met het passeren van de hypotheek bij de notaris, wij ontzorgen je met optimaal advies en intensieve begeleiding. Ook tijdens de looptijd van de hypotheek houden we je actief geïnformeerd.

Wonen