Een tweede woning

Er kunnen meerdere redenen zijn om een tweede woning te kopen. Vaak betreft het de aankoop van een recreatiewoning. Maar ook de aankoop van een tweede woning voor verhuur, als investering of voor je kinderen zijn mogelijke redenen. Vergeleken met je eerste eigen woning, gelden er andere regels en ook op financieel gebied komen er andere zaken bij kijken.

Voor aankoop van een tweede woning kun je je eigen spaargeld inzetten. Is je eigen vermogen ontoereikend om een tweede woning volledig zelf te financieren? Dan kan een hypotheek bij een geldverstrekker uitkomst bieden. De adviseurs van Planners van Waarde hebben ervaring met de financiering van een tweede woning.

Johan Tonnis - Planners van Waarde

Waarmee kunnen we je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom een tweede woning komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken. Je kunt een Planner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Veelgestelde vragen

De waarde van een tweede woning valt in box 3. Voor de waarde wordt de WOZ waarde gehanteerd. Als de woning gefinancierd is met een hypotheek, dan valt de schuld ook in box 3. De rente die je over de lening betaalt is niet aftrekbaar, maar verlaagt wel je grondslag voor bezittingen in Box 3. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Planners van Waarde werkt samen met de meeste geldverstrekkers in Nederland. Een beperkt aantal biedt een hypotheek voor een tweede woning. In algemeenheid verstrekt een bank maximaal 70% van de waarde van de tweede woning in verhuurde staat. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van je woning is een actueel onderwerp! In veel gevallen kun je veel besparen op het energieverbruik. Dat is goed voor het milieu en het levert je geld op. Sommige maatregelen kosten weinig, soms moet je eerst investeren.

Verduurzamen van de woning

Wonen

Of het nu gaat om de aankoop van je eerste eigen woning, verhuizen naar een volgende woning, verbouwing of aankoop van een beleggingspand, Planners van Waarde regelt de hypotheek zonder zorgen. Vanaf het moment van oriënteren tot en met het passeren van de hypotheek bij de notaris, wij ontzorgen je met optimaal advies en intensieve begeleiding. Ook tijdens de looptijd van de hypotheek houden we je actief geïnformeerd.

Wonen