Schenken en erven

Een onderdeel van je financiële planning is estateplanning, ook wel nalatenschapsplanning genoemd. Het is van belang om hier tijdig een goed beeld van te krijgen zodat je je zaken optimaal kunt regelen.

Wanneer er vermogen over is, is daarover vaak meerdere keren belasting over betaald. Bij grotere vermogens, privé en/of zakelijk, komt de erfbelasting in beeld. Op deze belastingdruk kunnen je invloed uitoefenen door bijvoorbeeld te schenken bij leven en/of een goed testament te regelen. Immers, over geschonken vermogen kan in beginsel geen erfbelasting meer verschuldigd zijn. Daarnaast is een testament van belang om zaken goed te regelen en na te laten.

Bij planning en regisseren van je nalatenschap komen tal van vragen kijken. Wanneer je bijvoorbeeld besloten hebt dat je wilt schenken, hoe weet je dan of het financieel ook past? En wat het meest gunstig is? Kun je je vermogen definitief missen? En hoeveel erfbelasting kun je besparen voor je erfgenamen?

Een integraal financieel plan geeft inzicht in inkomen en de ontwikkeling van jouw vermogen in de tijd, waarin ook mogelijke (tijdelijke) tekorten moeten worden opgevangen. Op basis van ons inzichtelijk advies kun je de juiste beslissingen nemen. Dat geeft een rustig en goed gevoel.

De financieel planner bij jou in de buurt

Een gecertificeerde en onafhankelijke vermogensplanner van Planners van Waarde helpt je graag om via een overzichtelijk adviestraject een gedegen vermogensregie te voeren en daarbij tevens te zorgen dat de zaken ook geregeld worden.

Vind een financieel planner in jouw regio