Ontslag

In onzekere tijden, zoals bij een dreigend ontslag, maken werknemers zich zorgen over de financiële huishouding en hun toekomst.

Ze zitten met vragen als:

Waar heb ik recht op als ik werkloos word?
Wat betekent dat voor mijn gezin en mijn financiële toekomst?
Wat zijn de gevolgen voor mijn pensioenrechten en andere risico’s?

 

Dit soort vragen kunnen bij werknemers veel stress en onzekerheid veroorzaken. Mogelijke gevolgen daarvan zijn minder arbeidsproductiviteit en meer kans op ziekte. Waar dit voor de één een teken is om met zijn/haar toekomst aan de slag te gaan, kan het voor de ander juist verlammend werken. Planners van Waarde kan jouw werknemers helpen om grip te organiseren op de toekomst. Dat begint met het goed inzichtelijk hebben wat de financiële gevolgen zijn van ontslag en wat een mogelijke nieuwe baan financieel betekent.

Financieel inZicht bij ontslag

Het uitgangspunt is dat wij je medewerkers inzicht geven in hun financiële toekomst.

Om je medewerkers goed te kunnen begeleiden, hebben wij in eerste instantie (financiële) informatie nodig. Deze informatie vragen wij vooraf op. Daarnaast maken wij gebruik van handige externe bronnen zoals www.mijnpensioenoverzicht.nl en www.mijnoverheid.nl. Dit vormt al een goede basis. Om ons advies nog persoonlijker te maken, vragen wij tevens vooraf informatie bij de deelnemende medewerkers op over o.a. hypotheek, overige financieringen, vermogen, lijfrente- en opbouwproducten en particulier afgesloten verzekeringsoplossingen.

Daarna analyseren we alle informatie. Dat is de basis voor het intakegesprek. Al tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de wensen en doelstellingen van je medewerkers. Door middel van visuele effecten en cijfers krijgen je medewerkers meteen inzicht in hun financiële toekomst.

De gesprekken vinden plaats bij jou op de zaak, online of op een locatie die we samen kiezen.

Een belangrijk voordeel is allereerst dat je medewerkers minder stress en onzekerheid zullen ervaren. De gevolgen van het ontslag worden immers volledig inzichtelijk gemaakt. Daarnaast heeft onze aanpak als effect dat je medewerkers veel efficiënter kunnen werken aan een nieuwe toekomst. Immers, je medewerkers weten precies welke oplossingen voorhanden zijn en welk salaris en pensioen nodig is om wensen en doelen te kunnen realiseren. Oftewel: ‘Tegen welk salaris kan ik ook ‘ja’ zeggen, waarbij ik toch mijn doelen bereik?’.

Je werknemers weten waar ze aan toe zijn en zijn in staat om keuzes te maken die voor hen belangrijk zijn. Dat geeft nieuwe energie.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan even contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. Bekijk ook onze brochure.