Financiering tweede woning

Er kunnen meerdere redenen zijn om een tweede woning te kopen. Vaak betreft het de aankoop van een recreatiewoning. Maar ook de aankoop van een tweede woning voor verhuur, als investering of voor je kinderen zijn mogelijke redenen.
Vergeleken met je eerste eigen woning, gelden er andere regels en ook op financieel gebied komen er andere zaken bij kijken.

Voor aankoop van een tweede woning kun je je eigen spaargeld inzetten. Is je eigen vermogen ontoereikend om een tweede woning volledig zelf te financieren? Dan kan een hypotheek bij een geldverstrekker uitkomst bieden. De adviseurs van Planners van Waarde hebben ervaring met de financiering van een tweede woning.

Johan Tonnis - onafhankelijk financieel planner van Planners van Waarde

Kunnen wij je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom een financiering tweede woning en hypotheekadvies komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact op met onze financieel adviseur om jouw situatie te bespreken. Je kunt een financiële planner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Veelgestelde vragen

De waarde van een 2e woning valt in box 3. Voor de waarde wordt de WOZ waarde gehanteerd. Als de woning gefinancierd is met een hypotheek, dan valt de schuld ook in box 3. De rente die je over de lening betaalt is niet aftrekbaar, maar verlaagt wel je grondslag voor bezittingen in Box 3. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.
Planners van Waarde werkt samen met de meeste geldverstrekkers in Nederland. Een beperkt aantal biedt een hypotheek voor een 2e woning. In algemeenheid verstrekt een bank maximaal 70% van de waarde van de 2e woning in verhuurde staat. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.