Integrale financiële planning voor ondernemers

Je bent vol ambitie gestart met je eigen bedrijf, of je hebt een (familie) bedrijf overgenomen en voortgezet. Het ondernemen zit in je bloed, je hebt je idealen, kansen, dromen en doelen scherp voor de geest en gaat ervoor. Met een plan dat uniek is.  Je groeit, creëert onafhankelijkheid, investeert en wil op een dag misschien wel iets achterlaten voor een volgende generatie. Of voor de verkoop.

Als ondernemer weet je dat privé en zakelijk bij een ondernemer dwars door elkaar lopen en soms hand in hand gaan. Er komen dan ook allerlei vraagstukken op je pad die van invloed kunnen zijn op je onderneming die van invloed kunnen zijn op je privésituatie. Sommige kun je zelf oplossen, maar soms blijven ze hangen en onbeantwoord. Bijvoorbeeld door onvoldoende inzicht in de situatie of de gehele context. Soms wil je sparren over te maken keuzes en de gevolgen die daarbij horen. Planners van Waarde helpt ondernemers bij het inzichtelijk maken, zodat jij kunt blijven doen waar je goed in bent: ondernemen.

Marcel Hillekens - Planners van Waarde

Waarmee kunnen we je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom het thema vermogen en onderneming komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact met een financieel planner vermogensplanning op om jouw situatie te bespreken. Je kunt een vermogensplanner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Veelgestelde vragen over vermogen en onderneming

Elke ondernemer stelt zich regelmatig deze vraag. Ja, dat kan. Juist het adviseren op het snijvlak van zakelijk en privé is ons vak. Hierin is Planners van Waarde onderscheidend en hierin ligt onze meerwaarde. Als ondernemers verplaatsen wij ons in jou als ondernemer en privépersoon en helpen je op basis van verkregen inzichten de juiste keuzes te maken die voor jou van meerwaarde zijn.
Je kunt je vermogen in de onderneming beschermen met een goede ondernemingsstructuur tegen bijvoorbeeld crediteuren/schuldeisers. Liquide middelen in de onderneming vallen onder het depositogarantiestelsel tot € 100.000,-. Risico’s kunnen verder beperkt worden door liquide middelen in te zetten voor het (deels) overnemen van de hypotheek van de bank. Graag gaan wij in gesprek om ook andere mogelijkheden te bespreken die voor jou van waarde kunnen zijn.

Je hebt het vast wel eens gehoord en misschien geldt het ook voor jou: “Mijn onderneming is mijn pensioen”. In sommige situaties klopt dat, maar de praktijk toont soms ook aan dat het achteraf een pensioen op papier bleek te zijn.

Een goede pensioensvoorziening is meer dan een fiscale aftrekpost op de balans en er zijn voldoende alternatieven. Jouw financieel planner weet precies hoe je een goed pensioen op kunt bouwen en helpt je om de juiste keuzes te maken. Zo bouw je aan voldoende vermogen om ook na je pensioen je wensen te realiseren.

Even niets doen is ook een (tijdelijke) optie. Gun jezelf de tijd om eerst te wennen aan deze nieuwe levensfase. Beleggen is een optie, maar dan wel één van de vele. Een onafhankelijke financieel planner als vermogensregisseur kan je aan de hand van een integraal financieel plan uitstekend adviseren en begeleiden in het tempo dat bij jou past, zodat je de juiste keuzes maakt en optimaal kunt blijven genieten van je vermogen.