Bedrijfsoverdracht

Je hoort het vast wel eens. Als je een onderneming start moet je al bezig zijn met een stip op de horizon, de bedrijfsoverdracht. Maar er gebeurt nog zoveel tussendoor. Toch is het goed om hierbij stil te blijven staan.

Want, wat als een koper zich morgen meldt, ben je er dan klaar voor? Wat is jouw onderneming dan waard? En heb je dan de juiste ondernemingsstructuur vanuit fiscaal oogpunt? Het is in jouw belang om een Planner van Waarde al in het voortraject te betrekken bij de bedrijfsoverdracht. Hij trekt samen met je accountant en fiscalist op en kan jou ook na de overdracht blijven begeleiden met het regisseren en beheren van jouw vermogen.

Enzo van der Velde - Planners van Waarde

Waarmee kunnen we je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom het thema bedrijfsoverdracht komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie met een vermogensregisseur bedrijfsoverdracht te bespreken. Je kunt een onafhankelijke financieel planner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Veelgestelde vragen over bedrijfsoverdracht

Daar ligt nou juist de meerwaarde van een financieel planner van Planners van Waarde. Bedrijfsoverdracht gaat niet alleen over je bedrijf structureren en een zo hoog mogelijke prijs te ontvangen. Bij Planners van Waarde houden wij ook rekening met bijvoorbeeld je wensen en doelen op de langere termijn of als een overdracht in de familiesfeer plaatsvindt.
Een financieel planner van Planners van Waarde weet precies wat er bij ondernemers speelt, zowel zakelijk als privé. Bij een overdracht van een bedrijf komen die twee dicht bij elkaar; het is immers je doel om je bedrijf te verkopen en andere dingen te gaan doen. Dan is het goed om een financieel planner vooraf mee te laten adviseren bij de bedrijfsverkoop, zodat je zeker weet dat beslissingen van nu ook later goed voor je uit zullen pakken.
Je accountant is een belangrijke adviseur gedurende je jaren als ondernemer en ook bij de verkoop van je bedrijf. Toch heeft hij vaak een andere kijk op de materie als een financieel planner. Dat hoeft niet verkeerd te zijn. Het gaat juist om de samenwerking tussen accountant en financieel planner. Als deze samenwerking goed is, kun je ook na de verkoop van je bedrijf, je wensen en doelen blijven realiseren. Ook bij het proces na de overdracht blijven wij graag betrokken.