Financieel inZicht

Financieel inZicht

De waarde van medewerkers

Personeel, ze staan niet op je balans. De waarde van personeel is moeilijk in geld uit te drukken. Toch zijn ze vaak de ruggengraat van je bedrijf. Je wilt ze graag behouden voor je bedrijf. Je wilt voorkomen dat hun prestaties lijden onder hun zorgen. De vraag is dan ook, hoe waardeer je jouw personeel? Wat zijn ze jou waard?

Fitte medewerkers

Fitte medewerkers zijn van groot belang voor elk bedrijf. Ze functioneren beter en zijn beter in staat hun werk goed te doen. Ze stralen uit dat ze er zin in hebben, naar de buitenwereld en naar collega’s. Fitte medewerkers zijn medewerkers die ontspannen zijn. Ze zijn in balans en zijn hun zorgen de baas. Dat geldt voor hen mentaal, fysiek, maar ook in financiële zin. Uit onderzoek blijkt dat financiële zorgen grote invloed kunnen hebben op het functioneren van je medewerkers.

Financieel inZicht

Planners van Waarde heeft een format ontwikkeld voor werkgevers. Dit format heet Financieel inZicht. Het is bedoeld om medewerkers te ondersteunen bij de vraagstukken die spelen bij vier life events. Financieel inZicht is een waardevolle investering in je personeel. Medewerkers krijgen zicht op hun financiën. Dat is voor hen een zorg minder en ook voor jou als werkgever.

Life events

De problemen waar je medewerkers mee te maken kunnen krijgen, zijn vaak onder te verdelen in verschillende life events. Dat kunnen onverwachte gebeurtenissen zijn, zoals ontslag, langdurige ziekte of een overlijden van een naaste, maar ook iets wat je wel kunt plannen, zoals pensioen. Bij deze life events is het belangrijk dat je medewerkers goed geïnformeerd worden. Zij kunnen dan keuzes maken op basis van inzicht. Hun zorgen hebben daardoor minder effect op de werkvloer.

Met Financieel inZicht geven wij jouw medewerkers het vertrouwen om vooruit te kijken. Financieel inZicht kan algemeen worden ingezet voor alle medewerkers, maar ook in specifieke situaties per life event. Jij bepaalt welk onderdeel of welke onderdelen je aan jouw medewerkers wilt aanbieden. Je bent onderscheidend ten opzichte van de concurrentie door Financieel inZicht aan te bieden. De binding van medewerkers met je bedrijf zal worden vergroot, waardoor je minder snel op zoek hoeft naar nieuwe medewerkers.

De voordelen van onze aanpak

Met Financieel inZicht geven wij jouw medewerkers antwoord op hun vragen.
Dat zorgt ervoor dat:

  • er minder financiële stress en onzekerheid is bij jouw medewerkers
  • zij keuzes kunnen maken op basis van inzicht in hun financiële situatie
  • ze beter voorbereid zijn op de toekomst
  • ze advies krijgen van een onafhankelijke derde
  • jij als werkgever een onderscheidende secundaire arbeidsvoorwaarde hebt
  • jij hierdoor tevreden medewerkers hebt.
Lees meer over Financieel inZicht

Lees meer over Financieel inZicht

Afspraak

Hebben we je interesse gewekt en wil je met ons de mogelijkheden voor jouw medewerkers bespreken? Neem dan contact op met één van onze partners.

 

 

 

Wil je ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

« Terug naar overzicht