Bedrijfsoverdracht

Je hoort het vast wel eens. Als je een onderneming start moet je al bezig zijn met een stip op de horizon, de bedrijfsoverdracht. Maar er gebeurt nog zoveel tussendoor. Toch is het goed om hierbij stil te blijven staan.

Want, wat als een koper zich morgen meldt, ben je er dan klaar voor? Wat is jouw onderneming dan waard? En heb je dan de juiste ondernemingsstructuur vanuit fiscaal oogpunt? Het is in jouw belang om een Planner van Waarde al in het voortraject te betrekken bij de bedrijfsoverdracht. Hij trekt samen met je accountant en fiscalist op en kan jou ook na de overdracht blijven begeleiden met het regisseren en beheren van jouw vermogen.

Veelgestelde vragen

Daar ligt nou juist de meerwaarde van een Financieel Planner van Planners van Waarde. Bedrijfsoverdracht gaat niet alleen over je bedrijf structureren en een zo hoog mogelijke prijs te ontvangen. Bij Planners van Waarde houden wij ook rekening met bijvoorbeeld je wensen en doelen op de langere termijn of als een bedrijfsoverdracht in de familiesfeer plaatsvindt.

Een Financieel Planner van Planners van Waarde weet precies wat er bij ondernemers speelt, zowel zakelijk als privé. Bij een bedrijfsoverdracht komen die twee dicht bij elkaar; het is immers je doel om je bedrijf te verkopen en andere dingen te gaan doen. Dan is het goed om een Financieel Planner vooraf mee te laten adviseren bij de bedrijfsoverdracht, zodat je zeker weet dat beslissingen van nu ook later goed voor je uit zullen pakken.

Je accountant is een belangrijke adviseur gedurende je jaren als ondernemer en ook bij bedrijfsoverdracht. Toch heeft hij vaak een andere kijk op de materie als een Financieel Planner. Dat hoeft niet verkeerd te zijn. Het gaat juist om de samenwerking tussen Accountant en Financieel Planner. Als deze samenwerking goed is, kun je ook na de verkoop van je bedrijf, je wensen en doelen blijven realiseren. Ook bij het proces na de overdracht blijven wij graag betrokken.

Risicomanagement

Als ondernemer word je geacht dagelijks veel beslissingen te nemen over lopende zaken in je bedrijf.  Daardoor komen jij en je gezin nog wel eens op de tweede plaats. Toch is het juist als ondernemer ook van belang om na te denken over risico’s die jou persoonlijk en zakelijk kunnen raken.

Ondernemen en risicomanagement

Onderneming en ondernemer

Je bent ondernemer, maar ook een privépersoon met mogelijk een partner en kinderen. Je hebt verantwoordelijkheid naar je onderneming en personeel, maar ook naar je gezin. Binnen de onderneming bepaal jij de regie, je staat voor belangrijke keuzes en wilt de juiste beslissingen nemen.

Ondernemen en ondernemer