Wij groeien verder, groei jij met ons mee?

Groei is een mooi woord en in de meeste gevallen ook positief. Groei kun je beschrijven in verschillende dimensies.

Persoonlijke groei begint al vanaf je geboorte, letterlijk en figuurlijk, van kind naar volwassene. Je groeit verder als persoon door het volgen van opleidingen en trainingen, maar ook door ervaring. Economische groei kan voor een deel worden voorspeld, maar komt soms ook onverwacht. Wie had kunnen voorspellen dat momenteel veel seinen voor economische groei op groen staan, in een tijd van een coronapandemie, waarin veel bedrijven zijn getroffen? We hopen met z’n allen dat we het staartje van de pandemie hebben bereikt. Toch zal veel niet meer hetzelfde zijn als anderhalf jaar geleden en zullen we weer moeten groeien in een wereld, die er anders is gaan uitzien.

Bij groei kun je ook denken aan groei van je eigen bedrijf of organisatie, aan het werven van nieuwe relaties of nieuwe partners. Veelal heb je voor een groeiscenario een visie en strategie ontwikkeld, zo ook bij Planners van Waarde.

Groei relaties

We merken dat steeds meer relaties behoefte hebben aan onafhankelijk professioneel advies op het gebied van financieren, maar zeker ook op het gebied van vermogen. In onze eerdere nieuwsbriefartikelen “Financiële Planning, alleen voor DGA en miljonair?” en “De onafhankelijke Financieel Planner als je nieuwe Private Banker” hebben we hier al aandacht aan besteed. Dan is het mooi om te constateren dat je visie en strategie om hierin te groeien ook werkelijkheid worden. Steeds meer nieuwe relaties kiezen voor de financieel planners van Planners van Waarde als hun onafhankelijke private banker voor hun vermogen.

Relaties verwachten en eisen zelfs soms onafhankelijkheid in de adviezen, dus niet meer de collega-beleggingsadviseur van de private banker, maar echt onafhankelijke adviseurs, met meer keuze in vermogensbeheerders.  Daarnaast merken we nu ook al in de praktijk de terugtrekkende beweging van banken op het gebied van vermogen door de ondergrenzen te verhogen. Hierdoor hebben veel minder relaties nog “recht” op een private banker. Wij verwachten dat deze ontwikkeling nog meer gaat toenemen (groeien).

Groei partners

Naast de groei in ieders persoonlijke portefeuille, kun je als organisatie zelf ook meer groeien door het aannemen van personeel of, zoals in onze situatie, meer partners te laten aansluiten bij je organisatie. Ook daarin hebben we als Planners van Waarde stappen gemaakt. We merken dat bestaande ondernemers (zelfstandige financieel planners) behoefte hebben om zich aan te sluiten bij een groter geheel, zonder verlies van zelfstandigheid. Daarnaast hebben wij de afgelopen periode meerdere toekomstige zelfstandig ondernemers gesproken, die komen vanuit een loondienstverband en graag willen werken als onafhankelijke financieel planner. Inmiddels hebben zich dit voorjaar al twee nieuwe partners bij ons aangesloten en in het najaar zullen nog meer nieuwe partners volgen.

Groei jij met ons mee?

Wil je echt onafhankelijk advies van een financieel planner in de rol van je nieuwe private banker, of wil je weten of aansluiting bij onze organisatie voor jou interessant is, neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek. Wij groeien verder, groei jij met ons mee?

 

 

« Terug naar overzicht