Wonen

Of het nu gaat om de aankoop van je eerste eigen woning, verhuizen naar een volgende woning, verbouwing of aankoop van een beleggingspand; Planners van Waarde regelt de hypotheek zonder zorgen. Vanaf het moment van oriënteren tot en met het passeren van de hypotheek bij de notaris, wij ontzorgen je met optimaal advies en intensieve begeleiding. Ook tijdens de looptijd van de hypotheek houden we je actief geïnformeerd.

Wij zijn onafhankelijk doordat wij niet gebonden zijn. Wij werken samen met de meeste geldverstrekkers op de hypotheekmarkt en ontvangen geen vergoedingen. Wij garanderen een hypotheek met de beste rente en voorwaarden die bij jou passen.

Ons advies is op maat. Doordat we jouw volledige financiële huishouding in kaart brengen, krijg je advies wat op dit moment bij je past, maar ook in de toekomst. We plannen samen met jou je wensen voor de toekomst en leveren daarbij onze meerwaarde. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een groot netwerk opgebouwd van partijen die betrokken zijn bij de aan- en verkoop van een woning. Denk aan notarissen, makelaars, bouwtechnisch inspecteurs, accountants, fiscalisten en echtscheidingsmediators. Ons netwerk kunnen we inzetten om jou volledig van dienst te kunnen zijn.

Johan Tonnis - Planners van Waarde

Waarmee kunnen we je helpen?

Elke situatie is anders en elke wens is persoonlijk. Een aantal vragen rondom het thema wonen komt regelmatig terug. Op deze vragen geven we onderstaand een antwoord. Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op om jouw situatie te bespreken. Je kunt een Planner bij jou in de buurt vinden via het overzicht onderaan deze pagina of via onze planners pagina.

Ben jij Zzp’er, zelfstandig ondernemer, freelancer, startende ondernemer of directeur-grootaandeelhouders (DGA)? Dan zijn er ook voor jou mogelijkheden om een hypotheek te krijgen en een woning aan te kopen. Zelfs als je nog niet drie jaar zelfstandig bent. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Als je voor het eerst een eigen woning wilt kopen dan kom je wellicht in aanmerking voor een starterslening. Dat is een extra lening bovenop je hypotheek. Hiermee overbrug je het verschil tussen de prijs van het huis en de hypotheek die je bij de bank afsluit. Voor deze extra lening betaal je de eerste 3 jaar geen maandlasten. Bekijk hier welke gemeenten meedoen. Daarnaast zou een schenking van ouders of leen-schenkingsconstructie ook een mogelijkheid kunnen zijn. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Er zijn diverse manieren om je maandlasten te verlagen. Je kunt bijvoorbeeld je hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker of overzetten naar de huidige marktrente bij je huidige geldverstrekker. Bij een aantal banken is het mogelijk om de rente te middelen. Wanneer je gebruik maakt van rentemiddeling, dan krijg je een nieuwe rentevast periode waarbij de oude rente wordt gemiddeld met de nieuwe rente. Een andere mogelijkheid is het oversluiten van de overlijdensrisicoverzekering. De premies zijn de laatste jaren tot wel 70% gedaald, waardoor dit een forse premieverlaging kan opleveren. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Wanneer je de AOW-leeftijd hebt bereikt en je huis meer waard is dan je hypotheek, dan is het wellicht mogelijk om een deel van de overwaarde op te nemen. Zonder dat je je huis hoeft te verkopen. Dit is bijvoorbeeld handig als je je (klein)kinderen wilt helpen, je huis wilt verbouwen of je pensioen wilt aanvullen. Ook als je nog niet de AOW-leeftijd hebt bereikt, hebben de meeste geldverstrekkers mogelijkheden om de overwaarde op te nemen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Soms is er behoefte aan wat extra financiële ruimte voor bijvoorbeeld aankoop van een auto, boot of caravan of het betalen van de aankoop- en financieringskosten van je aan te kopen woning. Een consumptief krediet kan dan eenvoudig geregeld worden. Planners van Waarde heeft werkt samen met meerdere verstrekkers van consumptief krediet. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Het is goed om regelmatig je hypotheek te checken. Past deze nog bij je persoonlijke situatie en zijn de voorwaarden nog actueel en marktconform. Graag beoordelen wij middels een scan of de huidige hypotheek nog passend is gezien jullie wensen en behoeften. Wij adviseren graag of er betere alternatieven of aanpassingen wenselijk zijn.

Een tweede woning

Er kunnen meerdere redenen zijn om een tweede woning te kopen. Vaak betreft het de aankoop van een recreatiewoning. Maar ook de aankoop van een tweede woning voor verhuur, als investering of voor je kinderen zijn mogelijke redenen.

Een tweede woning

Verduurzamen van de woning

Het verduurzamen van je woning is een actueel onderwerp! In veel gevallen kun je veel besparen op het energieverbruik. Dat is goed voor het milieu en het levert je geld op. Sommige maatregelen kosten weinig, soms moet je eerst investeren.

Verduurzamen van de woning