Ondernemen

Je bent eigenaar van een onderneming. Het ondernemen zit in je bloed, je hebt je idealen, kansen, dromen en doelen scherp voor de geest en gaat ervoor. Met een plan dat uniek is. Je groeit, creëert onafhankelijkheid, investeert en wil op een dag misschien wel iets achterlaten voor een volgende generatie. Of voor de verkoop.

Als ondernemer weet je dat privé en zakelijk bij een ondernemer dwars door elkaar lopen en soms hand in hand gaan.

In elke levensfase van je onderneming, vanaf de start tot overdracht of verkoop van je onderneming, komen veel vragen op je pad waar je over nadenkt. Waar wil je naartoe met je onderneming, wil je verder groeien en hoe doe je dat, betekent dit dat er meer personeel bijkomt en hoe zit dat dan met het groeiend aantal verantwoordelijkheden? Hoe kan ik mij meer misbaar maken in het bedrijf en toch waarde creëren? Hoe is de continuïteit geregeld als mij persoonlijk iets overkomt en wat betekent dit dan voor mijn gezin? Wanneer moet ik gaan nadenken over een naderende bedrijfsoverdracht en hoe pak ik dit aan?

De balans en samenhang tussen zakelijk en privé zijn onderwerpen waar ondernemers goed over geïnformeerd moet zijn. Soms kun je zelf de antwoorden vinden, maar soms blijven ze hangen en onbeantwoord door bijvoorbeeld onvoldoende inzicht in de gevolgen ervan en keuzes die je kunt maken. Planners van Waarde helpt ondernemers bij het maken van die keuzes, zodat je weer kunt doen waar je goed in bent: ondernemen.

Ondernemer

Je bent ondernemer, maar ook een privépersoon met mogelijk een partner en kinderen. Je hebt verantwoordelijkheid naar je onderneming en personeel, maar ook naar je gezin. Binnen de onderneming bepaal jij de regie, je staat voor belangrijke keuzes en wilt de juiste beslissingen nemen.

Lees verder

Risicomanagement

Als ondernemer word je geacht dagelijks veel beslissingen te nemen over lopende zaken in je bedrijf.  Daardoor komen jij en je gezin nog wel eens op de tweede plaats. Toch is het juist als ondernemer ook van belang om na te denken over risico’s die jou persoonlijk en zakelijk kunnen raken.

Lees verder

Bedrijfsoverdracht

Je hoort het vast wel eens. Als je een onderneming start moet je al bezig zijn met een stip op de horizon, de bedrijfsoverdracht. Maar er gebeurt nog zoveel tussendoor. Toch is het goed om hierbij stil te blijven staan. Want, wat als een koper zich morgen meldt, ben je er dan klaar voor?

Lees verder